Αθήνα, 26 Αυγούστου 2023

Αρ. Πρωτ.

Προς : Πίνακας Αποδεκτών

Θέμα : Έκκληση παύσης της κυνηγητικής δραστηριότητας για 3 έτη

Αξιότιμες κυρίες,

Αξιότιμοι κύριοι,

Οι ατελείωτες σε αριθμό και έκταση πυρκαγιές του φετινού αλλά και των προηγούμενων καλοκαιριών έχουν ως αποτέλεσμα τον άμεσο αφανισμό ενός σημαντικού ποσοστού της πανίδας της χώρας μαζί με την καταστροφή των δασικών εκτάσεων και των οικοσυστημάτων. Όσα ζώα διέφυγαν της πυρκαγιάς εκδιώκονται ως άλλοι περιβαλλοντικοί μετανάστες από τα φυσικά τους ενδιαιτήματα σε αναζήτηση τροφής και καταφυγίου. Αυτό οδηγεί στην υποβάθμιση των οικοτόπων, καθώς τα ζώα αναγκάζονται να ανταγωνίζονται για πόρους σε νέες περιοχές. Οι συνθήκες συνεχούς υποβάθμισης του περιβάλλοντος της χώρας οδηγούν στην εξαφάνιση ορισμένων ειδών, καθώς δεν είναι πλέον σε θέση να επιβιώσουν στους φυσικούς τους βιότοπους.

Και δυστυχώς οι πυρκαγιές και η με κάθε τρόπο υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος δεν θα σταματήσει εδώ, αφού νέες φωτιές θα συνεχίσουν να καταστρέφουν τη χώρα στο επόμενο διάστημα και τα επόμενα χρόνια.

Μαζί με τις προσπάθειες για την άμεση και με κάθε διαθέσιμο μέσο αποφυγή νέων ξεσπασμάτων πυρκαγιών θα πρέπει να διασφαλιστεί η αποκατάσταση των πληγέντων οικοσυστημάτων και η περεταίρω υποβάθμιση του περιβάλλοντος της χώρας.

Η κυνηγητική δραστηριότητα ακόμα κι αν περιοριστεί αυστηρά σε περιοχές που δεν έχουν πληγεί από πυρκαγιές θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το σύνολο της πανίδας της χώρας.

Σας καλούμε να λάβετε θαρραλέες και λογικές αποφάσεις ενόψει των τραγικών επιπτώσεων από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών στο σύνολο της χώρας μας και να προχωρήσετε στην παύση της κυνηγητικής δραστηριότητας για ένα διάστημα 3 ετών ώστε να διασφαλιστεί η προστασία και η ανάκαμψη της πανίδας και των οικοσυστημάτων.

Με εκτίμηση,

Η Διοικούσα Επιτροπή

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Γραφείο Υπουργού

Γενική Διεύθυνση Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος

Διεύθυνση Διαχείρισης Δασών

Τμήμα Διαχείρισης Άγριας Ζωής και Θήρας

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Αιγαίου

Γραφείο Συντονιστή

Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΟΦΥΠΕΚΑ)

6 thoughts on “Επιστολή έκκλησης SaveWild παύσης της κυνηγετικής δραστηριότητας για 3 έτη

Comments are closed.