Η σύνταξη των ετήσιων Ρυθμιστικών της Θήρας βασίζεται στις σχετικές μελέτες αξιολόγησης των θηρεύσιμων ειδών, σύμφωνα με την απόφαση 366/1993 του Συμβουλίου της Επικράτειας, έτσι ώστε η κυνηγετική δραστηριότητα να μην επηρεάζει τους πληθυσμούς της άγριας ζωής αλλά και
την ελεύθερη άσκηση άλλων δραστηριοτήτων – φωτογράφιση άγριας ζωής, πεζοπορία στα δάση κ.λπ.

Και ενώ οι ετήσιες Ρυθμιστικές δημοσιεύονται ανελλιπώς, το ίδιο δεν συμβαίνει με τις «μελέτες» στις οποίες – θεωρητικά – στηρίζουν την νομιμότητα τους : Οι μελέτες διατηρούνται κρυφές, ως επτασφράγιστο μυστικό, μολονότι η σχετική περιβαλλοντική πληροφορία θα έπρεπε να είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη.

Ζητούμε:

1. Την άμεση δημοσιοποίηση των «μελετών » στις οποίες στηρίζεται η Ρυθμιστική 2022-2023 – σε ένα οποιοδήποτε κρατικό ιστότοπο – έγκαιρα και πριν να ανοίξει επίσημα η σχετική κυνηγετική περίοδος.

2. Τη δημοσιοποίηση των «μελετών » στις οποίες στηριζόταν οι Ρυθμιστικές των προηγούμενων ετών, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το πολύ 5 μηνών.

3. Τη δημοσιοποίηση των προτάσεων όλων των φορέων – κυνηγετικών οργανώσεων, ΜΚΟ κ.λπ. – και φυσικών προσώπων που κατατέθηκαν στην διαβούλευση για την σύνταξη της εφετινής Ρυθμιστικής της Θήρας.

Υπογράφουμε εδώ: https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/uphupourgos_periballontos_kai_energeias_kos_amuras_demosia_demosieuse_epistemonikon_meleton_pou_aphoroun_ten_ruthmistike_theras_2022_2023